podologie

 

Podologie is één van de diensten van Bremmer die diverse problemen vanuit de voet kunnen verhelpen of verminderen. Onze registerpodoloog en podoposturaal therapeut Anton Bremmer herkent en behandelt diverse klachten die te maken hebben met de stand van uw voeten. Uw voeten staan niet op zichzelf maar vormen een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek. Vandaar dat u bij diverse klachten van het bewegingsapparaat met behulp van podologie geholpen kunt worden. Ook heeft onze podoloog specialistische kennis van voetzorg bij reuma en diabetes.

Wat is een registerpodoloog?

Een registerpodoloog is een gediplomeerde voetspecialist op Hbo-niveau. Registerpodologen zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van stichting LOOP. Een registerpodoloog kijkt tijdens het consult naar uw klachten en beoordeelt uw houding. Naar aanleiding van deze gegevens krijgt u een passend advies voor een oplossing. Dit kunnen steunzolen, podotherapeutische zolen of kleine aanpassingen in of onder de schoenen zijn. 

Wat is een podoposturaal therapeut?

Een podoposturaal therapeut is een houdingsspecialist die de voet ziet als basiselement van uw houding. Standafwijkigen in de voet kunnen namelijk voor klachten in het gehele lichaam zorgen. Denk hierbij aan klachten van de rug, knieën, heupen of nek. Onze registerpodoloog is ook podoposturaal therapeut. De combinatie van deze vakgebieden zorgt ervoor dat hij u een compleet advies kan geven.

Voor welke klachten kan ik bij de registerpodoloog terecht?

U kunt bij onze podoloog terecht als u last heeft van bijvoorbeeld:

  • Voorvoetklachten
  • Hielklachten
  • Teenafwijkingen
  • Voetdeformaties
  • Houdingsklachten die pijn in knieën, rug, heupen of nek veroorzaken
  • Ernstigere voetklachten veroorzaakt door reuma of diabetes

Op welke tijden kan ik bij de registerpodoloog terecht?

Dit zijn zeer afwisselende tijden, omdat onze podoloog alleen op afspraak werkt. Consultmomenten zijn dinsdag- t/m vrijdagmiddag en woensdagmorgen. Voor een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen via 0182 - 61 20 12. 

In welk filiaal van Bremmer kan ik op afspraak langs bij de registerpodoloog?

De registerpodoloog is alleen aanwezig in filiaal Waddinxveen. Helaas kunt u niet in Zwolle terecht bij onze registerpodoloog. Uiteraard kunnen we u wel adviseren bij welke voetdeskundige u het beste een afspraak kunt maken. 

Worden podologische zolen vergoed vanuit mijn zorgpakket? 

Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw type polis. Het kan echter ook zijn dat u ervoor kiest deze zelf te betalen, dat is uiteraard ook mogelijk! Hieronder treft u een handige tool waarbij u kunt checken welk bedrag gefinancieerd wordt door uw zorgverzekeraar. Bij onduidelijkheden adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.