Zorgen voor je voeten

Onze voeten dragen ons het grootste gedeelte van de dag overal naartoe. Ze krijgen vaak heel wat te verduren. Toch geven de meeste mensen weinig aandacht aan de verzorging van hun voeten. Jammer, want klachten als likdoorns, eeltkloven en hamertenen kunnen eenvoudig voorkomen worden door een beetje tijd en aandacht. Hieronder leest u een aantal tips voor blije voeten. 

1. Goede schoenen

Een schoen die goed past voorkomt vervelende voetklachten. Klachten als hamertenen en likdoorns worden vaak veroorzaakt door te kleine schoenen, terwijl je van te grote schoenen blaren krijgt. Koop schoenen in de juiste lengte- en breedtemaat en maak indien mogelijk goed gebruik van de sluiting. 

2. Goede sokken

Een goede sok zit als een tweede huid. Hij sluit mooi om de voet en geeft extra versteviging op kwetsbare plekken als je hiel en de tenen. Daarnaast zorgt een goede sok voor een goede vochtafvoer. Vochtige voeten zijn gevoeliger voor wrijfplekken of schimmelinfecties. Kies bij voorkeur sokken van het kwaliteits merk Falke. Ook zijn de compressiekousen van Sockwell een aanrader als u veel staat en de voet en het been extra wilt ondersteunen. 

3. Verzorg je nagels

Knip of vijl je nagels recht af, dan voorkom je dat ze ingroeien. Als je erg stugge nagels hebt kun je ze het beste na een bad-of douchebeurt knippen, dan zijn ze nog een beetje week. Verzorg ook meteen je nagelriemen zodat deze niet gaan ontsteken.  

4. Verwen je voeten

Een voetenbadje stimuleert de doorbloeding van de voet en is goed voor de huid. Scrub na het voetenbad je voeten stevig en droog ze daarna goed af. Smeer ze eventueel in met een verzorgende crème.  

5. Bezoek een pedicure

Hebben je voeten extra aandacht nodig? Of heb je vervelende pijnplekken als likdoorns of ingegroeide teennagels? Bezoek dan een professionele pedicure. Deze heeft het juiste materiaal om je klachten te verhelpen, je voeten te verzorgen en kan je advies geven over voetverzorging.