Waarom wijdtematen?

Als een schoen niet goed zit, zijn mensen snel geneigd een maatje te klein of te groot te kopen. Hoewel het probleem verholpen lijkt, is dit niet de juiste oplossing. Een verkeerd passende schoen kan na verloop van tijd problemen aan de voeten veroorzaken. Lopen wordt dan vermoeiend of pijnlijk. Een te kleine schoen kan zorgen voor pijnlijke plekken of vergroeiingen aan de voet. Een te grote schoen zorgt voor blaren en vermoeide voeten en benen.

Merken als Durea, Hartjes, Gijs en Livingstone maken daarom schoenen in diverse wijdtematen. Zo zijn er schoenen voor hele smalle voeten, gemiddelde voeten en ook voor hele brede voeten. Het mooie is dat deze comfortschoenen niet zomaar smal of breed zijn, maar dat ze ruimte geven of juist omsluiten op de juiste plekken. In ons voetencentrum zijn we gespecialiseerd in het verkopen van passende schoenen. Tijdens de verkoop besteden we daarom veel aandacht aan het vinden van een schoen in de juiste maten. 

Vindt je het moeilijk passende schoenen te vinden? Kom dan eens naar onze winkel om de lengte- en breedtemaat van uw voeten te meten. Zo kun je erachter komen of u brede of smalle voeten hebt. Misschien heb je wel altijd de verkeerde schoenmaat gekocht!

 

‘OOK VOOR KINDEREN IS DE JUISTE WIJDTE VAN DE SCHOEN ESSENTIEEL!’

 

Kindervoeten zijn in de groei. Wanneer wij kinderschoenen verkopen, houden we hier altijd rekening mee. Het zou jammer zijn als de schoenen na een maand dragen al te klein zijn. Daarom meten we de voeten op inclusief groeiruimte. Naast de lengte van de schoenen is het ook belangrijk om goed op de breedte te letten. Als de schoenen te nauw zijn, kan je kind niet goed groeien in de schoenen. De voet heeft dan niet te ruimte op de juiste wijze te ontwikkelen. Als de schoenen te wijd zijn, kan je kind in de schoenen gaan glippen, gaan struikelen of de schoenen krampachtig vasthouden. Ook dit belemmert een juiste ontwikkeling van de voet.

Ons getraind personeel let bij de verkoop extra goed op of de schoen de juiste lengte- en breedte heeft. Veel kinderen kunnen namelijk niet voelen of een schoen goed zit. Ieder kind heeft andere voeten. Daarom verkopen wij ook kinderschoenen in diverse wijdtematen, bijvoorbeeld van merken als PiedroTwins en Trackstyle. Deze schoenen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen met smalle of brede voeten. 

 

Ga snel naar onze collectie: damesschoenen, herenschoenen of kinderschoenen