Van gezondheidssandaal naar modestatement

De Birkenstock slippers, wie kent ze niet? Eerst bekend als gezondheidssandaal (je weet wel, wit met 3 banden) maar nu niet meer weg te denken uit het modebeeld. En logisch, want zodra de zon gaat schijnen is het een ideale slipper voor onder een zomers jurkje of een stoere korte broek. En als je eenmaal een dagje op Birkenstocks hebt gelopen wil je niet meer anders. Waarom zijn ze eigenlijk zo populair? 

 1. De 'zandafdruk'

Het voetbed van de Birkenstock is gevormd op basis van een voetafdruk in het zand. Op belangrijke plaatsen als de voetboog en het midden van de voet krijg je daardoor extra steun. Daarnaast heeft het voetbed bij de hiel een kuipvorm waardoor je hiel niet van de slipper glijd. Lekker comfortabel lopen dus.

2. De omsluiting

Birkenstockslippers sluiten meestal hoog op de wreef. Dit zorgt ervoor dat de slipper goed om de voet zit. Als een slipper niet goed sluit span je ongemerkt je tenen om deze aan je voeten te houden. Dit is erg vermoeiend. De teengrip in de Birkenstock slipper zorgt ervoor dat je tenen zich ontspannen zodat je een flinke wandeling aan kan. 

3. De looks

Er is erg veel keuze in Birkenstocks. De nonchalante teenslipper in vintage bruin bijvoorbeeld. Die is leuk voor dames én heren. Wil je lekker vrolijk de zomer in? Dan kies je voor een leuke print of een lekker fel kleurtje. 

 

Snel naar Birkenstock