Pluspunten comfortschoenen

 

Iedere voet is uniek. De ene voet is smal, de andere breed, met een smalle hiel of met een knok (ook wel hallux valgus genoemd). Daarom verkopen wij in ons voetencentrum comfortschoenen. Een comfortschoen past goed om de voet en geeft extra ondersteuning. Dit zorgt voor meer loopplezier en verkomt of vermindert voetklachten. Merken als Durea,  Solidus en Finn Comfort zijn gespecialiseerd in het maken van comfortabele schoenen. Deze schoenen hebben de volgende pluspunten: 

Pluspunt 1: wijdtematen

Bij het kopen van schoenen is het belangrijk niet alleen op de lengtemaat te letten. De schoen moet namelijk ook goed omsluiten en niet knellen. Daarom zijn er schoenen verkrijgbaar in diverse wijdtematen. Van heel smal tot heel breed. Lees meer over wijdtematen.

Pluspunt 2: ondersteunend/verwisselbaar voetbed

Een goed voetbed ondersteunt de voet op de plek waar het nodig is. Bijvoorbeeld onder de voetboog en de bal van de voet. Daarnaast is bij comfortschoenen het voetbed verwisselbaar. Zo kunt u de schoenen ook dragen met een persoonlijke steunzool, terwijl de pasvorm van de schoen behouden blijft.

Pluspunt 3: omsluitende hiel

Om comfortabel te lopen, is het belangrijk dat de hiel van een schoen goed omsluit. Daarnaast zorgt een stevige hiel ervoor dat de voet niet naar binnen of naar buiten zakt. De hiel van een comfortschoen is gemaakt van thermoplastisch materiaal. Dit is materiaal dat zich bij het dragen om de hiel van de voet vormt. Hierdoor is de hiel wel stevig, maar niet hard. 

Pluspunt 4: juiste hakhoogte

Voor een juiste lichaamshouding is het beste dat de hak iets hoogte heeft. De juiste hakhoogte verschilt per persoon, het hangt af van de vorm van de voet en welk soort schoenen iemand gewend is te dragen. Een te platte hak zorgt voor overbelasting van de hiel, een te hoge hak zorgt voor overbelasting van de voorvoet. De comfortschoenen in ons voetencentrum hebben diverse verantwoorde hakhoogten.

Pluspunt 5: kwaliteit van materialen

Een belangrijke voorwaarde voor comfort is het materiaalgebruik. Zo is leer van hoge kwaliteit stevig en soepel tegelijkertijd. Hierdoor wordt de voet goed ondersteund en voelt de schoen toch comfortabel aan. Ook de kwaliteit van het rubber is belangrijk. Het juiste rubber zorgt voor een goede demping van de hiel en een goede afwikkeling van de voet.