Moeie voeten?

Ken je dat moeie gevoel in je voeten na het shoppen? Of zijn ze zelfs ook pijnlijk en opgezwollen? Veelal wijten we dit aan de slentergang of onze vriendin die zoveel wilde zien. Meestal is dit geheel onterecht. Wist je dat bijna altijd de oorzaak aan onze eigen voeten ligt? Helaas worden deze geregeld vergeten. Zeker als we gaan shoppen, want dan willen we er vaak wel extra netjes uit zien. 

Gelukkig zijn er heel veel schoenen waarbij comfort en trendy prima samen gaan. Comfortabele schoenen die in de lengte en breedte juist om de voeten sluiten, kunnen je al een hoop verlichting bieden. Bij een slecht sluitende schoen is het mogelijk dat je gaat glijden en glippen. Dit veroorzaakt 'het-tenen-krommen', na een dag shoppen word je daar uiteraard moe van. Wist je trouwens dat schoenleveranciers die de best-passende schoenen produceren, hun collectie maken in een modern en hip jasje? 

 

'COMFORT EN TRENDY GAAN TEGENWOORDIG PRIMA SAMEN'

 

Misschien denk je nu wel: 'Maar ik draag al super comfortschoenen en blijf toch last houden'. Gelukkig is daar ook wat aan te doen! Een gekwalificeerde register-podoloog heeft een schat aan kennis waardoor deze de beste oplossing kan bieden. Therapie- of steunzolen kunnen invloed uitoefenen op de voetstand. Daardoor wordt de voet gestimuleerd een andere houding aan te nemen. Dit zorgt ervoor dat de pijnpunten zoveel mogelijk worden ontlast.  

Soms is de voet of voetstand zo complex dat een register-podoloog niets meer voor je kan betekenen. Dat houdt niet in dat je er ook werkelijk niets meer aan kunt doen. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met een orthopedisch schoentechnicus. Zij kunnen notitie nemen van je problemen en meten waar nodig speciaal op maatgemaakte schoenen aan. Bij een goede orthopedisch schoentechnicus ontwerpen en maken ze zelf jouw modieuze en stijlvolle schoenen. La-Mer orthopedie in Rotterdam is daar een goed voorbeeld van. 

Meer informatie? Ga dan naar de pagina voetzorg